10. VARASIJA, 2 PISTETTÄ LIIAN VÄHÄN

9.50

Koko kesäkuu ja varsinki tää vika viikko on ollut yhtä oottamista minä päivänä ne halllintotieteen tulokset oikeen tulee opintopolkuun. Kuun aikana fiilikset kokeestakin on tuntunu sekoittuvan mielessä, olikohan se kohta väärin vai oikein, laitoinko esseeseen näin vai noin? Joskus kesäkuun puolivälissä julkaistiin tilastot; hallintotiedettä Tampereelle oli hakenut 1016, joista 525 osallistui kokeeseen ja 132 valitaan.
       Keskiviikkona tuli vihdoin tulokset, "opiskelijavalinta kesken" tekstin tilalle oli vaihtunut teksti "16. varasijalla". Ensimmäinen reaktio oli, että ei jummijammi niin lähellä, mutta niin kaukana. Heti ensimmäisenä soitin vanhemmille, jotka viettää kesälomaa mökillä ja purskahan itkuun kun saan sanottua, että 16. varasijalla ollaan. (EDIT: reilun viikon jälkeen varasijalla 11. ja lopullinen varasija 10.) Pettymys oli suuri, luin paljon ja tein parhaani kokeessa, mutta se ei vaan riittänyt tällä kertaa. Perhe, sukulaiset ja kaverit on tsempannu (kiitos<3), että ei maailma tähän kaadu, ens vuonna tärppää!        
     Seuraavana päivänä soitin heti aamusta yliopiston hakijapalveluihin kysyäkseni koepisteitä. 2 PISTETTÄ enemmän ja oisin päässyt sisälle?! Katsoin heti muutaman edellisen vuoden pääsyrajat ja esim. kolmena edellisenä vuonna olisin päässyt sisään, vaikka ei sillä mitään merkitystä ole. Tänä vuonna oli korkeat pisterajat, koska paljon hakijoita.

 Ens viikolla aion käyä Tampereella kattomassa oman kokeeni, jotta näen missä on mennyt väärin/oikein. Mut ei auta vaipuu epätoivoon. Pääsin ekalla hakukerralla ja rankan kirjotuskevään jäljiltä näinkin lähelle, en ole epäonnistunut vaikka ekalla yrittämällä ei yliopiston ovet avautunutkaan. Muutama kaveri on ihan samassa tilanteessa, harva loppujen lopuks pääsee ekalla yrittämällä yliopistoon. Nälkä kasvaa syödessä vai miten se meni, ensi keväänä uudella puhdilla akut latautuneena! 
  Joskus lukion alussa ajattelin välivuoden kauheen negatiivisena asiana. Sillä on puolensa, juuri 12 vuotta koulua takana, joten voi tehdä ihan hyvää tehdä muita juttuja. Töitä, matkustelua ja ehkä avoimessa jotain kursseja. Siinä on mun pläänit. Syksylle onkin kaverin kanssa alustavasti jo suunniteltu reissua, can't wait! 

Mites muilla meni yhteishaku? 

You Might Also Like

0 comments

Niina/1998

KAMERA:
-Canon 650D
-Canon EF-S 18-55mm
-Canon EF 50 mm f/1.8
-Samyang 8mm f/3.5
-Nissin Speedlite Di622
KUVIEN MUOKKAUS:
-Photoscape