MITÄ LUKION JÄLKEEN?

11.18

Moikka! Ylioppilaskirjoitukset alkaa olla lyhyen saksan koetta vailla paketissa, joka on maanantaina ja eilen oli vuorossa yhteiskuntaoppi. Yh:n lukemisen aloitin jo hyvissä ajoin joulukuussa ja eilen oli helpottava tunne repiä post it laput vaatekaapin ovista ja kasata kirjat kasaan. Toivottavasti meni yhtä hyvin kuin parin viikon takainen preli!
tiiliseinä
      Kysymyksiä jatkosuunnitelmista opiskeluiden suhteen on koko lukion ajan kuulunut sukulaisilta ja tutuilta. "Mitäs sitten lukion jälkeen?", "Mikä susta tulee isona?" 
       Pienenä mun unelma-ammatti tais olla isona arkkitehti tai sisustussuunnittelija. Lempiohjelmiin kuului Inno ja Hurja remontti ja piirtelin vihkoihin huoneiden pohjapiirroksia. Sittemmin ne haaveet ovat tosin jääneet ja vaikka esimerkiksi pidänkin sisustamisesta, en voisi kuvitella siitä ammattia. 
       Ylä-asteella mulle oli selvää, että haen lukioon, koska oon aina ollut lukijatyyppiä. Lukion ykkösellä aloin pohtimaan mitä lukion jälkeen. Pähkäilin kurssivalintojen kanssa ja päätin tiputtaa historian kirjoitettavien aineiden listalta pois, koska saksa ja historia olisi ollut monessa jaksossa päällekkäin. Yhteiskuntaoppi ja kielet (etenkin ruotsi, edelleen välillä harmittaa, että jäin eximiasta vain 4 pisteen päähän) on ollut mulle aina niitä vahvimpia ja mieluisimpia aineita, joten aloin pohtimaan, että ehkä jotain niihin liittyvää. Jostain syystä oikeustiede alkoi kiinnostamaan ja itseasiassa kakkosen kevääseen asti olin aika varma, että haen opiskelemaan oikeustiedettä Turun yliopistoon. 
        Kakkosen keväällä kävimme opintomatkalla Tampereella, jossa esiteltiin eri aloja. Aattelin ennen tapahtumaa, että ei siellä kuitenkaan ole mua kiinnostavia aloja ja pyörittiin kaveriporukalla vähän siellä täällä, mutta päädyin kuitenkin hallintotieteiden pisteelle kuuntelemaan kyseisestä alasta. Seuraava ilta menikin tutkaillessa yliopiston sivuja ja etsien tietoa alasta. Sittemmin abivuoden aikana on tullut pähkäiltyä erilaisia vaihtoehtoja, kuten hallintotieteet, oikeustieteet, kauppatieteet ja taisin miettiä pohjoismaisia kieliäkin jossakin vaiheessa. Oon selaillut yliopistojen sivuja monena iltana, käynyt Studia messuilla, jutellut opon kanssa eri vaihtoehdoista sekä kuunnellut opiskelijoiden kokemuksia eri aloista.           
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_203c
      Loppusyksystä päätin, että haen opiskelemaan hallintotieteitä Tampereen yliopistoon. Koin sen olevan kaikista kiinnostavin ala, koska olen aina ollut kiinnostunut yhteiskuntaan liittyvistä aiheista. Tammi-helmikuussa tilasin Eximialta itseopiskelupaketin ja harjoituspääsykoe+kertaus paketin sekä teetätin valintakoe aineistosta kirjan. Yhteishaun tein tällä viikolla ja lukeminen olisi tarkoitus aloittaa lähipäivinä.

                  Onko muita samassa tilanteessa olevia? Mihin haette vai pidättekö välivuoden?

You Might Also Like

3 comments

  1. Kuulostaa kivalta tuo hallintotiede. Isellenikin yhteiskuntaoppi on se lemppariaine ja kirjoitin sen myös nyt keväällä. Tarkoituksena olisi hakea kauppikseen ja taloustieteeseen.

    VastaaPoista
  2. Kiitos ja samoin myös sulle!

    http://enkelinkuiskaus.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Niina/1998

KAMERA:
-Canon 650D
-Canon EF-S 18-55mm
-Canon EF 50 mm f/1.8
-Samyang 8mm f/3.5
-Nissin Speedlite Di622
KUVIEN MUOKKAUS:
-Photoscape