TIPS FOR BERLIN

18.00

tipsforberlin
Ollaan suunniteltu kaverin kanssa pientä reissua Saksaan, koska onhan tässä opiskeltu kyseistä kieltä jo vuoden päivät ja ens vuoden keväänä koittaa kyseisen aineen kirjotuksetkin. Oon kerran käynyt Saksassa kun Maltan matkan paluulennot meni miten meni, mutta sillä reissulla tuli oikeestaan nähtyä vaan Saksan lentokenttiä ja maisemia moottoritiellä bussin ikkunasta kun ajettiin kentältä toiselle.
    Tarkotus ois suunnata Saksan pääkaupunkiin Berliiniin about neljäksi päiväks syksyllä. Ajattelin kokeilla jos tätä kautta sais vinkkejä kyseiseen kaupunkiin, joten kysymys kuuluukin, mitkä on must nähtävyydet Berliinissä ja onko kellään suositella hotellia keskustassa/lähellä keskustaa? Niin ja tietty kun on kaks naispuolista henkilöä liikenteessä niin shoppailuvinkit ois enemmän kun tervetulleita sekä kahvila/ravintola tipsit!

You Might Also Like

4 comments

 1. Suosittelen ainaki käymää Euroopan suurimmassa (?) ostoskeskuksessa, KaDeWessa. Zoologischer Garten Berlin on ehdoton myös! Se on muistaakseni yks maailman suurimmista eläintarhoista ja siel ei oo aitauksia, vaan vallihaudat joten eläimet on helpompi nähä :)! Myös semmonen sininen lasikirkko jäi mun mieleen, en oikee löytäny sen virallista nimeä, mutta ainakin "sinisen valon kappeli"-haulla löytyy blogiteksti siitä. Tv-torni ja Brandenburgin tori on ehodottomat valokuvauspaikat! Suosittelen myös maistamaan saksalaista jäätelöä ja tuoreita prezeleitä :)

  VastaaPoista
 2. Ooi kiitos Venla näistä vinkeistä! :)

  VastaaPoista
 3. nähtävyyksistä itselle on kolahtanut eniten holokaustimuistomerkki,(Holocaust-Mahnmal, betonisia suorakulmioita riveittäin murhattujen juutalaisten muistoksi) siellä on muutamat kerrat tullu käytyä, ja aina illalla. jotenkin iskee ehkä siitä pimeydestäkin johtuen juuri niin kovaa, hiljenee helposti kävellessään siellä betoniblockkien välissä ja kuvitellen mitä jotkut ovat joutuneet kokemaan..

  ainakin lämpiminä päivinä Mauer park on ehdottomasti vierailemisen arvoinen. en tiedä miten syksyllä, mutta kesällä siellä viihtyi mainiosti. esim. viime kesänä seurattiin kun jokin bändi tuli soittamaan ja ne tarjosivat monta laatikollista olutta, sai käydä itselleen hakemassa mikäli maistui :D myös toisilleen tuntemattomat saksalaiset järkkäsivät keskenään beer pong kisan pystyyn, johon kaverinikin osallistuivat. itse ainakin tykkäsin kovasti vaikka vaan seuraten menoa nurmikolla istuen, ilmapiiri siellä niin mukavan rento.

  maistakaa ehdottomasti döneriä! (pitaleivän sisässä kebabii ja vaihtelevia lisukkeita) Gesundbrunnen centerin vieressä sijaitsevalla Behmstrassella paikka nimeltä Deniz tarjoaa mainiota dönkkää, ehdottomasti yhtä parhaimmista mitä olen syönyt. (laittavat väliin porkkanaa!!)
  myös currywurst oli mielestäni hyvää, ja suosittelen maistamaan sitäkin jos yhtään kuulostaa kokeilemisen arvoiselta. + currywurst kojuja, aivan kuten döneriäkin, löytää melkein joka kadunkulmasta.

  julkisilla liikkuessa kannattaa ottaa huomioon, että berliini on jaettu osiin, A, B ja C. lippuja harvoin tarkastetaan, mutta mikäli jää kiinni matkustaessaan ilman lippua (tai vääränlaisella lipulla), saa siitä ainakin S-bahnissa 60e sakon. (kokemus puhuu..)

  ja jos luonnonkosmetiikka yhtään siun juttu, niin kannattaa lukea tämä :) http://this-invisible-world.blogspot.fi/2016/02/osta-naita-berliinista.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sulle aivan superisti näistä vinkeistä, täytyy yrittää pitää nää mielessä! :)

   Poista

Niina/1998

KAMERA:
-Canon 650D
-Canon EF-S 18-55mm
-Canon EF 50 mm f/1.8
-Samyang 8mm f/3.5
-Nissin Speedlite Di622
KUVIEN MUOKKAUS:
-Photoscape